Udgiv sider eller indlæg med Microsoft Word og pluginnet docxpresso


Som alle ved så kan Word ikke bruges som kilde til sider og indlæg til hjemmesider, men skriver du dine indlæg og sider i Word og gemmer dem i det åbne tekstformat .ODT så vil du faktisk kunne overføre dine worddokumenter til din WordPress blog/hjemmeside.
Du skal først have installeret Docxpresso pluginnet og aktiveret det.
Ved du ikke hvordan du gør dette så se i mit indlæg omkring installation af Plugins.

Sådan gør du.

1. du laver dit Word dokument færdigt og gemmer det i .ODT formatet, vær opmærksom på at hvis filnavnet består af flere ord så skal du lave bindestreger eller understreger imellem.
Luk Word ( ikke absolut nødvendigt, blot at dokumentet er lukket)

2. Nu går du til administrator log in på din hjemmeside og logger ind. Det behøver nødvendigvis ikke være en hel side du vil lave men eksempelvis kun en tabel du vil indsætte fra Word. Gå til Alle sider eller opret ny side hvis du vil lave en helt ny side. Det kan også være et indlæg. her kan du blot bruge min guide Lave indlæg hurtigt og blot udfylde titel og trykke gem kladde hvorefter du tabulere til rediger det netop oprettede indlæg og trykker på linket. så vil du allerede være i gang med indlægget og kan blot gå til skrivefeltet og gå i skrivefokus.
Men her i guiden er det en side som vi vil indføre.

3. når du har åbnet den side du vil redigere eller oprette så gå til skrive feltet som du plejer I tryk på H for at gå til indhold og på E til du kommer til Skrivefeltet) når du har aktiveret skrivefokus så tabulere du tilbage ud af feltet og trykker på skift tasten og tasten for gå til link (K for NVDA og I for JAWS) så skulle skærmlæseren gerne sige docxpresso, tryk på linket og nu vil Mediebiblioteket åbne og du skal trykke på tabulator en gang og B for at gå til knappen gennemse (du kommer først til knappen insert) men den er ikke trykbar endnu. nu åbner den sædvanlige dialog for at finde dokumenter, find dit ODT dokument og tryk på enter tasten. tryk på tabulator og derefter på b indtil du kommer til insert knappen og tryk på enter. nu vil dit dokument være tilføjet dit mediebibliotek og en kode indsat i dit skrivefelt på din side som du vil udgive.

4. Du må ikke ændre denne kodelinje men må gerne indsætte tekst billeder eller andet ind før eller efter. Det eneste du nu mangler er at udgive indlægget eller i det her tilfælde side.
tabuler til Udgiv knappen når du er klar og tryk på den. Dit Worddokument er nu lagt på hjemmesiden.

Som sagt så er Docxpresso god til at bruge til mere komplekse indlæg eller sider for det er nemmere at arbejde i Word med skærmlæser end i selve editoren for WordPress. Men ved rene tekst indlæg eler sider så brug blot editoren.

Hvis du vil lave om på siden du har udgivet med Docxpresso så er der to måder.

1 du kan gå til alle sider og vælge den side som du vil have redigeret og så gennemføre det hele en gang til med det redigerede word dokument, men det syntes jeg er upraktisk for så skal man ind og slette de overskydende dokumenter for ikke at have for mange ubrugte dokumenter liggende og trække ressourcer. Personligt bruger jeg metoden nedenfor.

2 Du åbner det ODT Word dokument du vil redigere og laver det færdigt. Tryk gem og luk.
Nu åbner du din side i din wordpress kontrolpanel og går til tekstfeltet ved at trykke på E indtil du kommer til skrivefeltet., nu får du skærmlæseren til at læse den docxpresso kodelinje op og lægger mærke til hvor dokumentet er gemt på dit websted.
Nu åbner du en ftp forbindelse enten igennem Windows ved at tilføje et netværksdrev eller også bruger du et ftp program. jeg har lavet en adgang til mine filer via et netværksdrev i Windows 10.
Nu åbner du så stien ved at gå ind og navigere dig igennem ligesom du vil gøre hvis du ellers skulle finde et dokument. Denne gang er det blot på en server hos din webhoteludbyder du navigere i.
i mit tilfælde her er filen gemt i …wp_content/uploads/2017/02.
når du har fundet filplaceringen er det blot at kopiere den nyredigerede fil ind i og svare ja til at erstatte den eksisterende fil.
Når du har prøvet det nogle gange så er det hurtigt gjort og du behøver ikke lave den indledende opgave med at gå ind for at se hvor henne filen er gemt i din wordpress installation på dit webhotel.
Nu da du har erstattet din fil med en ny skal den side du vil have ændret opdateres.

3 Gå in i dit kontrolpanel hvis du ikke allerede har gjort det i den indledende fase. find din side og gå til udgiv menuen og tryk på opdater knappen.
bum din side er rettet.

, , , , ,