Sådan laver du hurtigt et indlæg på din hjemmeside


At skrive indlæg eller post som det hedder på engelsk er ikke særligt kompliceret når det drejer sig om WordPress.
Nedenfor har jeg lavet en lille guide til hvordan du hurtigt kan lave et nyt indlæg. Skal du blot lave et lille ukompliceret indlæg så er det hurtigst at bruge editoren i WordPress. Men er det et mere fyldigt indlæg med tabeller, billeder og så videre så kan du også bruge Docxpresso som jeg har beskrevet i et tidligere indlæg, der kan du blot opsætte det hele i word og gemme det i ODT formatet (open textformat).
Så skulle alt forblive som det er ved overførslen til hjemmesiden.
Men denne lille guide tager som udgangspunkt fat i at gøre det via editoren i WordPress.

Du skal selvfølgelig være logget ind som bruger eller administrator på din WordPress hjemmeside, og min guide gælder for skærmlæserbrugere men kan også sagtens bruges af zoomtextbrugere og andre.
1. du kan lave et udkast (kladde) ved at trykke på E tasten (gælder både for Jaws og nVDA), nu vil skærmlæseren sige titel og du er kommet til titelfeltet tryk på mellemrum for at kunne skrive i feltet og udfyld det med den ønskede titel.

2. Dernæst trykker du på tabulatortasten og skærmlæseren siger nu
hvad har du på hjertet ( det er tekstfeltet til dit indlæg) her kan du blot begynde at skrive dit indlæg.

3. Når du er færdig med at skrive dit indlæg så trykker du igen på tabulatortasten og skærmlæseren siger gem kladde knap. Den trykker du på med mellemrumstasten og wordpress gemmer dit indlæg som en kladde altså det du har skrevet er ikke udgivet på din hjemmeside/blog.

4. Som udgangspunkt hvis det drejer sig om længere indlæg så er det altid en god ide at gemme det som kladde og så lige vende tilbage og læse det igennem igen og rette eller omskrive teksten. Alle dine kladder vil ligge her på forsiden og efter du trykkede gem så vil du automatisk blive ført til titelfeltet for et nyt indlæg. Men skal du redigere og udgive det du lige har skrevet så er det blot at gå ud af skrive fokus ved at trykke på NVDA/JAWS tasten plus mellemrum og trykke på gå til næste linktasten (k for NVDA og i for Jaws) så vil skærmlæseren komme til din liste over indlægskladder, her vælger du så det du vil gøre færdig, og trykker på Entertasten.

5. nu vil du komme til skærmbilledet hvor du kan færdiggøre dit indlæg og udgive det. Som udgangspunkt så er skærmlæserens fokus allerede på hop til indhold linket og du kan blot trykke på enter. du vil nu være på indholdssiden for indlæg tryk på tasten for at gå til et skrivefelt (E) og du vil komme til titelfeltet for dit indlæg, ønsker du at lave den om så kan du gøre det her, tryk på mellemrumstasten for at gå i skrivefokus. ellers skal du blot trykke på tasten E igen for at komme til tekstfeltet. Her kan du så redigere dit indlæg færdig.

6. Nu er du så færdig og vil udgive dit indlæg. du kan så trykke på tabulatortasten og nu kommer du til færdiggørelsesmenuerne. Det er opbygget lidt forkert efter min mening men det er som det er og det er jo heller ikke konstrueret kun med henblik på skærmlæserbrugere.
Det første du kommer til er dokument status, her kan du ændre på forskellige ting og trykke på udgiv. (brug tabulator til at navigere frem og tilbage. Men inden du trykker på udgiv så gør dig selv den tjeneste at tabulere hen til menuen med kategorier, dette er faktisk vigtigt at du vender dig til at bruge dette nyttige værktøj for så vil dine indlæg blive nemmere at finde for andre og du kan også selv bedre holde styr på dine indlæg. så har du ikke nogle kategorier endnu så kan du blot tabulere til linket ny kategori og nu vil du stå i feltet hvor du kan skrive navnet på den nye kategori, tryk på tabulator nu skal du vælge om din kategori skal have en forælDre…det vil sige om den kategori du lige har lavet er en hovedkategori eller om den skal ind under en anden kategori. eksempelvis er skærmlæser en hovedkategori og JAWS og NVDA er så underkategorier til Skærmlæser altså fx. Jaws skal så have skærmlæser som forældre.
Når du har lavet dine kategorivalg for den nye kategori tryk på tabulator og tryk på knappen opret kategori, nu vil du stå i nyt kategorifelt igen og kan eventuelt lave endnu en kategori. Er du færdig tabulere du baglæns og kommer til de kategorier der er oprettet, her markere du dem som du vil have at dit indlæg skal kunne findes under.

7 nu er du færdig og tabulere igen tilbage til knappen udgiv og trykker på mellemrumstasten for at udgive indlægget på din hjemmeside/blog.

8. dit indlæg er nu tilgængeligt for det store world wide web..
Svære er det ikke at lave indlæg på en wordpress blog/hjemmeside ved brug af skærmlæser.
Med diverse plugins kan der selvfølgelig være flere valgmuligheder for at lave ting med dine indlæg, nogle temaer understøtter også indlægsformater så du kan lave forskellige typer af indlæg, fx kommentar, billede, galleri med mere. Men mere om det senere.

, , , ,