Er uheldet ude sådan genskaber du din WordPress hjemmeside


Jeg har for nyelig haft et nedbrud på en hjemmeside som jeg har lavet og har vedligeholdelsen på, jeg havde som så mange andre mædn grinet meget af ordsproget “rigtige mænd tager ikke backup, de græder meget” og med den i tankerne har jea også forsøgt at sikre mig ved at tage jævnlige backups af hjemmesiden. Men på trods af det så havde jeg ikke sat mig ind i hvad der helt nøjagtigt skal til for at få gang i en ødelagt WordPress installation.
Så jeg vil i dette indlæg blot lige give dig lidt tips så du kan undgå at skulle bruge unødig tid og læse en masse tekniske sider og hjælpeforaer.
jeg har benyttet Updraft plus til at tage backup af det pågældende site men havde ikke sat mig ind i hvad forskellen fra den gratis og premium versionen var, og en af de største forskelle er at den gratis version ikke henter alle filer ud men kun temaer, plugins, sider indlæg og database, altså ikke selve WordPress ore filerne. så skal man genskabe adgangen til sit site igen med den gratis løsning skal man først nyinstallerer WordPress og aktiverer updraft plus plug innet og uploade de gemte backup filer. dog en nogenlunde nem løsning.

Men jeg vil nu selv frem over tage en FTP backup af mit site i tilfælde af etn gentagelse af det totale nedbrud, der kan jeg anbefale at bruge filezilla hvis man er skærmlæserbruger, fungerer fint med NVDA og jAWS.

Der findes selvfølgelig andre plugins som kan bruges i forbindelse med backup af ens hjemmeside, har i nogen erfaringer med andre så smid gerne en kommentar.

fortsættelse følger snarest, dette indlæg opbygges som jeg kommer frem til løsninger det kan vel betragtes som en slags live indlæg, så du følger faktisk med i min kladde inden den endelige udgivelse. Kom gerne med kommentarer.


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.